Најновије

ВЕЛИКИ УСПЕХ ВОЈСКЕ ДНР У МАРИУПОЉУ: ''Азов'' полако остаје без живог штита (ВИДЕО)

Више од 100 људи изашло је из подрума кућа у близини мариупољског погона „Азовстаљ” ка војсци Доњецке Народне Републике, наводи Телеграм канал WarGonzo.

Мариупољ (Фото: РИА Новости)

„Сто двадесет људи. Не [не из фабрике], били су у подрумима на контролном пункту“, прецизирао је извор ТАСС-а у структурама безбедности ДНР.

Шеф администрације председника Доњецке Народне Републике Алексеј Никоноров рекао је да нико није користио хуманитарни коридор у близини '’Азовстаља'’.

Министарство одбране Русије је 19. априла апеловало на власти у Кијеву са захтевом да се цивили повуку из фабрике. Овај захтев је изнео начелник Међуресорног координационог штаба Русије за хуманитарна питања у Украјини, начелник Националног центра за контролу одбране генерал-пуковник Михаил Мизинцев.

Он је навео да Русија гарантује безбедну евакуацију цивила у било ком правцу који они изаберу. Генерал-пуковник је истакао да је насилно задржавање цивила као „живи штит“ тероризам.

Подсећамо, железара '’Азовстаљ'’ је последње упориште Оружаних снага Украјине и екстремистичког пука '’Азов'’ у Мариупољу.

Како је Америка исценирала подршку Украјини и претворила је у профит, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА