Најновије

ОПСАДА ''АЗОВСТАЉА'': Колико је још странаца остало у Мариупољу?

Председник ДНР Денис Пушилин је говорио о ситуацији у железари ''Азовстаљ'' у Мариупољу.

Азов (Илустрација: Русская Весна)

Пушилин је у понедељак, 25. априла, рекао да се око 400 страних страних добровољаца налази међу украјинским екстремистима блокираним у фабрици '’Азовстаљ'’ у Мариупољу.

„Па, укупан број је и даље информација коју имамо. Рецимо само да није ажуриран. Реч је о око 400 људи страних плаћеника који су ту и даље“, рекао је председник ДНР, цитира га ТВ канал „Русија 24“.

Он није искључио да ће украјински и страни екстремисти поново покушати да избију са територије опкољене фабрике. Истовремено је истакао да консолидована групација оружаних снага Русије и ДНР има довољно снаге и средстава да би се спречили такви ризици.

Треба напоменути да се у подручју фабрике '’Азовстаљ'’ наставља сукоб између снага Русије и ДНР са једне и екстремистичке формације '’Азов'’ са друге стране. Војска је више пута нудила екстремистима да положе оружје и предају се, где им је загарантован живот. У ту сврху организовани су хуманитарни коридори. Међутим, „Азов“ и страни саучесници то одбијају и обраћају се Западу са захтевом да их пребаце у трећу земљу, на шта не добијају одговор. „Азовци” настављају да пружају отпор и такође спречавају предају припадника Оружаних снага Украјине, који се такође налазе у тунелима испод „Азовстаља”.

Подсећамо, руски председник Владимир Путин је 21. априла високо ценио резултате офанзивних војних операција Оружаних снага Русије, али је отказао напад на фабрику '’Азовстаљ'’, сматрајући га непотребним. Он је своју одлуку образложио потребом да заштити животе и здравље војних лица Русије и ДНР у Мариупољу.

Такође подсећамо да међу опкољеним екстремистима у Мариупољу има и добровољаца са Западног Балкана, тачније из Хрватске.

О ватреном крштењу најмодернијег руског тенка прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА