Најновије

ПОГЛЕДАЈТЕ – РУСИ ЛАНСИРАЛИ „ИСКАНДЕРЕ“: Погођена украјинска војна складишта (ВИДЕО)

Руски оперативно-тактички ракетни системи „Искандер“ уништили су украјинска војна складишта, саопштило је Министарство одбране Русије.

Фото: РИА

На видео-снимку који је објавио војни ресор приказано је распоређивање „Искандера М“ и лансирање аеробалистичке ракете 9М723.

Према извиђачким подацима, на територији складишта у украјинским хангарима било је концентрисано наоружање и војна техника Оружаних снага Украјина, као и муниција за снабдевање војске.

„Техничка извиђачка средства потврдила су податке извиђача, након чега је складиште погођено оперативно-тактичким системом 'Искандер'. Након што је добила задатак да уништи складиште са оружјем и муницијом, јединица 'Искандера' је напунила ракете и напредовала до лансирне позиције. Војска је извршила тачан прорачун положаја мете и извела лансирање“, прецизирало је Министарство.

Након извођења борбених лансирања на одређене мете, лансери су максималном брзином напустили своја склоништа и мењали своје почетне положаје како би вежбали лансирање на нове непријатељске циљеве.

Украјинске трупе трпе велике губитке и не могу да попуне редове, рекао је у интервјуу за РИА Новости командант легендарног добровољачког батаљона "Пјатнашка" Доњецке Народне Републике Ахра Авидзба, познатији као "Абхаз". Шта је још рекао сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА