Најновије

УКРАЈИНИ СТИГЛО ЖЕСТОКО ПОЈАЧАЊЕ: Убијали су Русе у Сирији, а сада јуришају на Одесу, Николајев и Харков

Преко Пољске је у Украјину пребачено 3.000 „Сивих вукова“, турских екстремних националиста, известио је ратни репортер Семјон Пегов, позивајући се на изворе из његовог пројекта WarGonzo који се налазе на територијама које контролише кијевски режим.

Украјина (Фото: flickr)

„Учешће турских екстремно десних националиста у непријатељствима на територији Украјине потврђују и наши саговорници који имају приступ пресретнутим радио порукама.

Прве информације о доласку 3.000 „сивих вукова“ на украјинско-пољску границу појавиле су се пре десетак дана, али смо тек сада сазнали да су они већ пребачени на харковски и одеско-николајевски правац (подељени су на три одреда по хиљаду бораца).

Кроз Жмеринку су прошли конвоји са турским милитантима, заједно са тешком техником и артиљеријом.

Саговорници пројекта из војно-аналитичког блока сугеришу да НАТО кустоси кијевског режима планирају да искористе турску „помоћ” за контранападе код Харкова и Николајева.

С обзиром да је Турска та која снабдева злочиначки неонацистички режим озлоглашеним „Бајрактарима“, појава ултрадесничарских „Сивих вукова“ на украјинском фронту изгледа апсолутно логично. Штавише, „Сиви вукови“ имају доста искуства у борбеним дејствима против руске војске и њених савезника на Блиском истоку'’, наводи Пегов у свом извештају.

Активисти ове екстремистичке организације својевремено су преузели одговорност за погубљење руског пилота Олега Пешкова у Сирији.

Упркос чињеници да турски држављани учествују у рату на страни Украјине, турска војска купује нови контигент ПВО система С-400 од Русије. О томе више можете да прочитате ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА