Најновије

НАТО ГЕНЕРАЛ У ОПКОЉЕНОМ УПОРИШТУ ''АЗОВА'': Смишљен начин да се извуче

На територији ''Азовстаља'' може бити генерал канадске војске, изјавио је портпарол Народне милиције ДНР пуковник Едуард Басурин.

Азов (Илустрација: Јутјуб)

Раније су западни медији јавили да се пензионисани канадски генерал Тревор Кадије, који је оптужен за сексуално узнемиравање у својој земљи, налази у Украјини и саветује Оружане снаге Украјине.

Канадски медији су пре недељу дана писали да о њему нема информација од фебруара ове године. Тревор Кадије, високи официр Министарства одбране Канаде, последњих година је био саветник начелника штаба одбране канадских оружаних снага.

У септембру прошле године припремала се церемонија именовања Кадијеа за главнокомандујућег канадске војске, али је отказана због скандала и истраге против генерала по оптужби за сексуално злостављање подређене.

Према Басуриновим речима, генерал који је сада блокиран у '’Азовстаљу'’, последњем упоришту екстремистичког пука '’Азов'’ у Мариупољу, покушава да се спаси преко најављене операције УН у Мариупољу.

Такође, портпарол НМ ДНР је рекао да екстремисти блокирани у '’Азовстаљу'’ покушавају да испитају ситуацију и наставе са отварањем ватре на снаге ДНР и Русије.

Последицу операције чеченских снага погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА