Најновије

ПОСЛАНИК УКРАЈИНСКЕ РАДЕ: Украјину чека катастрофална несташица горива, пораз и предаја режима Зеленског!

Бивши посланик украјинске Раде Иља Кива прокоментарисао је на свом Телеграм каналу нападе на рафинерије нафте у Одеси и Кременчугу.

Фото: РИА

- Јуче је уништена Рафинерија нафте Кременчуг, а данас Рафинерија нафте Одеса. Раније су скоро сва већа нафтна складишта у земљи била погођена. Тако почиње катастрофална несташица горива, а то је велики проблем, како за војску, тако и за пољопривреднике који се припремају за сетву.

Кива каже да је недостатак горива фактор може одиграти кључну улогу у поткопавању борбене способности Оружаних снага Украјине, посебно на истоку Украјине.

- Данас једноставно нема чиме да се допуни војна опрема: тенкови, борбена возила пешадије, самоходни топови, ракетни бацачи, све се то једноставно претвара у старо гвожђе... И овај фактор значајно мења однос снага и доноси пораз и блиску предаја режима Зеленског, написао је Кива.

Он је додао да је Зеленски знао од почетка за овај сценарио, и могао је да спречи уништење целокупне инфраструктуре земље и смрт десетина хиљада људи.

- Само је било потребно прихватити услове које је Зеленски већ данас спреман да прихвати. Само цена..., написао је Кива.

Министарство одбране Руске Федерације приказало је снимак уништавања камуфлираних положаја Оружаних снага Украјине јуришним хеликоптерима Ка-52 који можете погледати ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА