Најновије

ЂОРЂЕВИЋ: Приступање Приштине Савету Европе договор Вучића и Запада

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић оштро је реаговао данас на најаву председника Александра Вучића да ће представници Приштине у четвртак затражити пријем тзв. Косова у Савет Европе, рекавши да је то „само део обећања која је Вучић дао својим западним менторима“.

„Све ово чини се уз договор Вучића са западом и његову прећутну сагласност, чиме наставља да спроводи издају кључних српских националних интереса. И као што у случају аутокефалности тзв. македонске цркве ћуте и Вучић и Српска православна црква, тако нас и у случају Савета Европе очекује само Вучићево глуматање и пренемагање, без икаквих конкретних корака“, изјавио је Ђорђевић.

Он је додао да Савет Европе вероватно неће бити последња међународна институција у коју ће „Косово“ затражити пријем.

„Верујем да ће врло брзо уследити нови покушаји пријема у Интерпол и Унеско, што представља велику опасност по наш опстанак и историјско присуство на Космету. Оно што забрињава, међутим, је импотентност Александра Вучића у одговору на овакве кораке. Да ли ће Србија суспендовати своје чланство у Савету Европе уколико Косово буде примљено или ће начинити нови корак ка признању? То је право питање, а не сазивање Савета за националну безбедност, који је још једна у низу представа за народ која не служи ничему, осим одржавању Вучићевог рејтинга. Да неће можда Вучић војно напасти Космет или бомбардовати седиште Савета Европе у Стразбуру? Србија није, нити ће предузети икакве кораке ка спречавању ових чланстава, јер се на њеном челу налази уцењени човек, који је све то спреман да прогута зарад опстанка на власти“, стоји у писаној изјави Ђорђевића.

Председник Ослобођења истиче да позиција Србије јесте тешка, али да је дотле довела „Вучићева неспособна власт током претходних 10 година“:

„Испуњавањем обећања датих Западу који га је 2012. године довео на власт, Вучић је Бриселским и Вашингтонским споразумима већ дао готово све одлике државности лажној држави Косово. Остало је само чланство у Уједињеним нацијама, а Савет Европе, Интерпол и Унеско само су наредни кораци ка томе. То је једини и најважнији резултат Вучићеве спољне политике, која ће се у уџбеницима проучавати као најпогубнија по Србију у њеној историји“, закључио је Ђорђевић.

О стању у Мариупољу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА