Најновије

КАДИРОВ ИМА ПОРУКУ ЗА ЕРДОГАНА: Обратио му се као муслиман муслиману

Председник Чеченије Рамзан Кадиров је на свом Телеграм каналу апеловао на председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана са позивом да не помаже украјинској војсци стационираној на територији фабрике ''Азовста'љ'' у Мариупољу.

Рамзан Кадиров (Фото: РИА Новости)

Он је критиковао изјаве саветника председника Турске о Ердогановом плану евакуације, али је напоменуо да поштује лидера муслиманске државе. Кадиров је пук '’Азов'’ назвао фашистичко-нацистичким злочиначком оружаном групом, која је крива за убиства становника Донбаса.

„Апелујем на председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана: '’Азовци'’ су убице и атеисти, које сада желе да вам представе као невине жртве руске агресије. Немојте да вас заварају криминалци који уз вашу помоћ желе да избегну суђење и заслужену казну“, написао је он.

Према речима Кадирова, украјинска војска држи цивиле на територији фабрике и користи их као живи штит.

Према његовом мишљењу, руски муслимани су били огорчени што је Турска Украјини испоручила беспилотне летелице Бајрактар. Кадиров је нагласио да су муслимани још осетљивији на информације да је Анкара спремна да „евакуише ватрене противнике и клеветнике ислама”.

Турска је раније понудила да пошаље брод за евакуацију рањене украјинске војске из фабрике '’Азовстаљ'’. Према речима саветника председника Турске Ибрахима Калина, према плану је требало да рањени војници буду допремљени у Бердјанск, одакле би турским бродом били пребачени у Истанбул.

О тензијама између '’Азова'’ и украјинске војске прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА