Најновије

УКРАЈИНСКИ ШЕФ ДИПЛОМАТИЈЕ: ”Мој задатак је да што више оружја стигне у Украјину”

Шеф украјинске дипломатије Дмитриј Кулеба сматра да је његов задатак да допреми што више оружја у Украјину и допринесе да се што више пооштре санкције против Русије.

Фото: kmu.gov.ua

"Мој задатак је да у Украјину допремим што више оружја, да иницирам што више санкција против Русије и помогнем Украјинцима који су морали да побегну у иностранство", рекао је Кулеба у интервјуу немачком "Билду".

Говорећи о шансама да се постигне споразум о прекиду ватре са Русијом, он је истакао да не види ништа лоше у примирју, ако оно буде први корак ка решењу које ће довести до ослобађања украјинске територије".

"Нећемо дозволити одвајање дела територије (Украјине). Спремни смо за дипломатију, али нећемо дозволити да она продужи нашу агонију и само одложи наредну фазу рата", рекао је дипломата.

Кулеба је изразио жаљење што је немачки канцелар Олаф Шолц мало времена посветио разговору са њим током посете Берлину.

"Ценим гестове. Али, истовремено морам да подсетим да председник Зеленски организовао званични састанак за министарку иностраних послова Немачке Аналену Бербок", рекао је Кулеба.

Јединице специјалних снага Украјине су се приближиле Змијском острву на три јуришна чамца Кентаур. На острву је уследила жестока битка, током које руска војска компетентним акцијама није дозволила непријатељу да се разиђе по острву. Током одлучног контранапада, сви украјински диверзанти су отерани на ивицу острва и уништени. Снимак можете погледати ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА