Најновије

ПОНОШ: Имамо простора за нову политичку организацију

Кандидат на протеклим изборима за председника Србије Здравко Понош оценио је да на политичкој сцени у Србији постоји простор за нове политичке организације и идеје.

Здравко Понош (Фото: Јутјуб)

"Не би се баш рекло да је политички простор толико квалитетно попуњен и да нема простора за нове идеје, нове организације и другачији стил рада који би покренуо људе који нису били вољни да се ангажују у постојећим организацијама. Због свега наведеног, а не само због 700.000 гласова, биће нове организације и нових људи у политици", рекао је Понош за данашњу "Политику".

За Поноша, који је био другопласирани на председничким изборима, гласало је, како подсећа лист, око 700.000 грађана.

Он је о увођењу санкција Русији рекао да Србија треба да се понаша рационално и у складу са својим циљем да постане чланица ЕУ.

"Увођење санкција, као и неувођење, имаће последице по нас. Поступање треба да се базира на рачуници о нашим интересима. Ни чланице ЕУ нису сасвим синхронизоване у темпу увођења нових пакета санкција", рекао је Понош.

Говорећи о могућности да опозиција направи озбиљну коалицију партија и покрета, другопласирани на председничким изборима каже да му се чини "још није завршена ни бракоразводна парница са прошлих избора" а да се коалиције праве пред изборе и да "озбиљне коалиције праве озбиљни партнери".

О македонском црквеном питању прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА