Најновије

БИВШИ ИЗРАЕЛСКИ ОБАВЈЕШТАЈАЦ: Русија за 10 минута може да врати Велику Британију у камено доба

"Русија има довољно војне моћи да елиминише Велику Британију за неколико минута без употребе нуклеарних ракетних система" изјавио је бивши шеф израелске обавјештајне службе Натив Јаков Кедми.

Према речима војног експерта, у случају сукоба са Британијом, која активно подржава антируску идеологију Запада, Русија нема потребе да користи стратешко оружје, попут најновијих интерконтиненталних балистичких ракета Сармат. У овом случају биће довољно оно тактичко оружје које стане на једну подморницу, напоменуо је он.

– Сармат је исувише добро оружје да га Русија троши на Велику Британију. Уопште јој не треба нуклеарно оружје. Довољан је један или један и по рафал вишенаменске подморнице Цирконима – и отприлике 50-60 електрана у Британији ће престати да постоји за десет минута. И цела Велика Британија ће се вратити у камено доба. За десет минута! – рекао је Кедми у интервјуу за ФБА „Економија данас“.

Кедми каже да се нуклеарно оружје користи само против другог нуклеарног оружја.

Кедми је додао да је Русија способна да уништи неколико подморница Уједињеног Краљевства нуклеарним оружјем, чак и конвенционалним средствима. Да би се сама Велика Британија избацила из игре, биће довољно неколико десетина мање озбиљних пројектила, посебно хиперсоничних Циркона, додао је стручњак.

Више о НАТО вежбама у близини границе са Русијом ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА