Најновије

КОМАНДАНТ МАРИНАЦА ИЗАШАО ИЗ АЗОВСТАЉА: Положио оружје

Командант 36. бригаде маринаца Оружаних снага Украјине Сергеј Волињски са борбеним надимком Волина напустио је територију фабрике Азовстаљ у Мариупољу и предао се. Дописница руског Првог канала Ирина Куксенкова је ово известила на свом Телеграм каналу.

Украјинска војска (Фото: Министарство одбране Украјине)

„Изгледао је скоро свеже, предао је оружје, ствари су прегледане – генерално, прошао је стандардну процедуру пре него што је укрцан у аутобус. Процес безусловне евакуације у заточеништво тече по плану“, написала је Куксенкова.

Она је нагласила да је маринац напустио Азовстал без команданта пука '’Азов'’ Свјатослава Паламара.

Волињски је 20. априла изјавио да се он и његови војници неће предати, већ да ће наставити „да воде војне операције и извршавају борбене задатке док се они не реше“. Он је такође апеловао на светске лидере, посебно на америчког председника Џозефа Бајдена и турског лидера Реџепа Тајипа Ердогана, са захтевом да помогну украјинској војсци у Азовстаљу да се евакуише.

Према речима руског министра одбране Сергеја Шојгуа, 1.908 украјинских војника се предало из фабрике Азовстаљ у Мариупољу. Са територије железаре евакуисано је и 177 цивила, укључујући 85 жена и 47 деце.

Шта ће даље бити са фабриком Азовстаљ, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА