Најновије

ХРВАТИ ТРАЖЕ ПОДИЗАЊЕ ОПТУЖНИЦЕ ПРОТИВ ВУЧИЋА: Прете блокадом преговора са ЕУ

Хрватска је запретила да ће, због оптужнице коју је српско Тужилаштво за ратне злочине подигло против четири висока хрватска официра, који су тада наредили нападе на српске избеглице на Петровачкој цести, подићи оптужницу против председника Србије Александра Вучића.

Александар Вучић (Фото: Председништво Србије)

Та оптужница, којом се настоји привођење правди одговорних за убијање 13 цивила и рањавање 24 људи који су бежали од злочиначке акције „Олуја“, је предата Суду за ратне злочине на потврђивање.

Очигледно је, пишту Новости, длука да се коначно дође до правде после 27 година изазвала је бес у Загребу, одакле готово свакодневно стижу претње блокриањем пута у ЕУ.

У најновијем тексту хрватског „Јутарњег листа“ посебно се истиче план потпредседника „Моста“ Николе Грмоје да се подигне оптужница против председника Србије Александра Вучића!

– Време је да се коначно почнемо понашати као суверена држава и блокирамо преговоре Србије за улазак у ЕУ. Једини адекватан одговор на ове скандалозне поступке Србије било би подизање оптужнице против Вучића, јер је у окупираној Глини потицао на побуну и агресију против Хрватске и зазивао границе Велике Србије – рекао је он.

Подсећамо, крајем прошле године у хрватским медијима објављенје  исказ “сведока” који тврди да је лично видео Александра Вучића како 1991. у Петрињи туче Хрвате, мучи их и прети им клањем.

Више о овој теми прочитајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА