Најновије

УКРАЈИНЦИ ЈУЧЕ РАЗВАЉЕНИ: Руси уништили технику која се пребацује у Донбас, оборили 3 авиона Су-25, 13 дронова...

Ваздушно-космичке снаге Русије су током јучерашњег дана погодиле четири команде и комуникациони центар оперативно-тактичке групе „Север“ украјинске војске у ДНР, као и шест складишта муниције у ЛНР, саопштило је Министарство одбране Русије. Осим тога, руска војска је уништила технику 10. бригаде украјинских снага која се пребацује у Донбас.

Фото: РИА

„Високопрецизне ракете великог домета поморског базирања уништиле су у рејону железничке станице Малин у Житомирској области наоружање и војну технику 10. планинско-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине из Ивано Франковска, која је спремана за пребацивање у Донбас“, изјавио је портпарол руског Министарства одбране, генерал-мајор Игор Конашенков.

Поред тога, портпарол је известио о ракетном нападу руских снага на складишта горива намењена за оклопна возила, у близини Одесе.

„Високопрецизне ракете ваздушног базирања погодиле су за дан четири командна места, комуникациони центар оперативно-тактичке групе ‘Север’ у близини насеља Бахмут у Доњецкој Народној Републици, 48 подручја концентрације живе силе и војне технике, као и као шест складишта муниције у областима насеља Соледар, Сол, Бахмут, Берестовое, Закотное и Нирково у ЛНР“, навео је Конашенков, додајући да је у подручју Бахмута уништен украјински противваздушни ракетни систем „Оса АКМ“.

Као резултат ваздушних удара, ликвидирано је више од 230 националиста, онеспособљене су 33 јединице украјинске војне технике, а уништено је и складиште муниције у области Красни Лиман у ЛНР, истакао је он.

Према његовим речима, ракетне снаге и артиљерија копнених снага су током специјалне операције у Украјини погодиле за дан више од 680 мета украјинских Оружаних снага.

„Ракетне снаге и артиљерија уништиле су 73 командна пункта, 579 подручја концентрације живе силе и војне технике украјинске војске, као и 37 артиљеријских и минобацачких јединица на ватреним положајима. Уништено је 13 тенкова и борбених возила пешадије, пет вишецевних бацача ракета ‘Град’, као и три складишта муниције“, прецизирао је Конашенков.

Како је навео, руски системи ПВО оборили су за дан три украјинска јуришна авиона Су-25, 13 дронова, укључујући један „Бајрактар“, две ракете „Точка У“ и осам пројектила лансираних из система „Смерч“.

„Руски ПВО системи су за дан оборили три авиона Су-25 украјинског ратног ваздухопловства, укључујући два у рејону села Кисељовка у Херсонској области и један изнад Павлограда у Харковској области. Такође је оборено 13 украјинских беспилотних летелица у областима Червони Јар, Чернобајевка, Мирное, Александровка, Херсонској области, Јунокомунарску у ДНР, Хотомљи, Синичином, Петровском, Тернију у Харковској области, укључујући један ‘Бајрактар ​​ТБ 2’ у подручју Лозоваја у Харковској области“, ​​прецизирао је генерал-мајор, додајући и да су две украјинске балистичке ракете „Точка У“ пресретнуте изнад насеља Томина Балка у Херсонској области.

Амерички неонациста Далтон Кенеди погинуо је током борби у Харкову, а више о томе можете прочитати ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА