Најновије

ВУКАДИНОВИЋ: СПС ће бити у влади, одуговлачењем ‘поткресивали крила’ и смањивали апетите

Представник Нове српске политичке мисли Ђорђе Вукадиновић оценио је данас да председник Србије Александар Вучић и сада, као и раније, пролонгира одлуку о саставу нове владе у којој ће, како сматра, бити и социјалисти али „поткресаних крила“.

Фото: Јутјуб

Вукадиновић је рекао агенцији Бета да је Вучић, иначе лидер Српске напредне странке (СНС), и када му је одговарало, предлагао „владу у последњи час“.

Упитан зашто још нема назнака о саставу будуће владе када је, иако парламентарни избори нису формално завршени, све практично познато, он је одговорио да је Вучић „увек одуговлачио“ с тим.

„Увек је одуговлачивао, и када није морао, али сада пролонгира разговоре (око састава нове владе) да би одложио питање увођења санкција (Русији)“, рекао је он.

Упитан да ли ће Социјалистичка партија Србије (СПС) бити у будућој влади, после критика из СНС због предизборне кампање, он је оценио да хоће, те додао да о томе одлучује само Вучић.

„Лично сматрам да ће СПС бити у влади, и мислим да је све (после априлских избора) било само поткресивање крила и мало смањивање апетита СПС“, рекао је он.

Рекао је да не зна „у ком формату“ ће социјалисти партиципирати у новој влади.

„Најаве да може другачије (да се формира влада) су више последица те акције поткресивања крила и умањивање апетита СПС али мислм да то бар у овом тренутку није реално“, рекао је он.

Оценио је да ће „после неких других избора“ бити много више опција за формирање владе, али да, у овом тренуку сваки другачији исход, односно влада без СПС није реалан.

Лидер СПС Ивица Дачић је рекао синоћ да није разговарао са СНС о кадровским питањима, те напоменуо да то не зависи много од њега, „јер није то сада питање математике“.

Дачић је за телевизију Пинк додао да „оно што се пише“, како је навео, према његовом искуству „углавном се и не обистини“.

Због понављања избора на једном бирачком месту у општини Бујановац, парламентарни априлски избори још увек нису формално завршени, мада је њихов исход одавно познат.

Коалиција око СНС на републичком нивоу, уз помоћ посланика мањина може да формира владу без СПС али у Београду, са социјалистима, има већину.

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА