Најновије

Послушајте предивну и дирљиву баладу руског састава "Кипелов" посвећену бици на Косову пољу (ВИДЕО)

Валериј Кипелов је заједно са члановима бенда и сарадницама посветио песму која не може да остави равнодушним ни једног Србина.

Хеви метал бенд “Кипелов” основан је од стране вокала Валерија Кипелова у Москви 2002. године.

Валери је познат као велики патриота и православац. Јавно је износио своје ставове у вези припајања Крима Русији рекавши да је то требало да се догоди још 1991. године.

Поводом песме “Косово поље” имао је да каже следеће: ,,Мене је погодила тема трагедије словенског народа. Занимљиво је то што је ово био експеримент: раније се прво појављивала музика, а овог пута је на почетку дошао текст.”

Ауторка текста, Маргарита Пушкина, је изјавила: “Идеја да се напише песма о бици о Косовом Пољу појавила се давно, али никако није могла да се спроведе до краја. Сигурно су једно две, три године мисли лутале по глави, бирале се нужне речи. Импресивна је слика крваве битке из 1389. године између Срба и Босанаца с једне, и Турака Османлија с друге стране. Поред тога, испричавши о тим далеким временима, хтео се премостити јаз на догађаје 1999. године, бомбардовање Србије од стране НАТО авијације, рашчлањавању те предивне државе. Светска историја је велики манипулатор који се игра с нашом маштом, све је повезано, једно проистиче из другог. Напослетку, речи о српској националној трагедији су се сложиле у тексту песме. И то се десило за свега 15 минута. Стил излагања, монолог младог војника који умире на Пољу Црних Дроздова насићен је огромним бројем фолклорних дела створених на ту тему и одише баш таквом нотом.”

Не брините се ако нисте љубитеј метал жанра јер је у питању лагана балада крунисана са сјајним солажама. Екипа око бенда “Кипелов” је била толико дивна да су убацили и српски превод у видео на свом официјалном Јутјуб каналу.

О одласку легендарног музичара Вангелиса прочитајте више ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА