Најновије

РАСТУ ТЕНЗИЈЕ НАД ПАЦИФИКОМ: Јапански ловац се приближио руском Ту-95МС током ваздушне патроле (ВИДЕО)

Јапански ловац Ф-15 приближио се стратешком носачу ракета Ту-95МС, који је у уторак учествовао у заједничкој ваздушној патроли са кинеском Хун-6К у азијско-пацифичком региону, саопштило је руско Министарство одбране.

Фото: РИА

На кадру снимљеном из једног од руских авиона види се како се јапански ловац приближава на удаљености од неколико десетина метара.

У исто време, генерални секретар јапанске владе Хирокадзу Мацуно изјавио је да влада сматрапровокацијом заједнички лет војних авиона Кине и Русије у области јапанских граница. Како је рекао, Јапан је путем дипломатских канала пренео своју забринутост Русији и Кини у вези са летом.

Министарство одбране Русије саопштило је јуче да су у одређеним фазама лета стратешке носаче ракета пратили авиони Ф-2 јужнокорејског ваздухопловства и Ф-15 јапанског ваздухопловства. Према наводима руског војног ресора, ловачку пратњу за групу бомбардера обезбедили су авиони Су-30СМ Ваздушно-космичких снага.

“Приликом извршавања задатака авиони обе земље поступали су стриктно у складу са одредбама међународног права и није дозвољено нарушавање ваздушног простора страних држава, а лет се одвијао у оквиру реализације плана војне сарадње за 2022. годину и није усмерен против трећих земаља”, напоменуо је ресор.

Више о пуцњави у Тексасу ОВДЕ.

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА