Најновије

Украјина је заувек изгубила излаз на Азовско морe!

Украјина је заувек изгубила излаз на Азовско море, пошто се Запорошка и Херсонска област никада неће вратити под контролу кијевског режима, изјавио је члан главног Савета војно-цивилне администрације региона Владимир Рогов.

Фото: pixabay.com

Раније је стални представник Крима при руском председнику, заменик премијера кримске владе Георгиј Мурадов изјавио да је након ослобођења Маријупоља, Азовско море постало море које заједно користе Русија и Доњецка Народна Република.

„Украјина је заувек изгубила Азовско море. Луке у Запорошкој и Херсонској области никада више неће бити украјинске. Уверен сам да ће, након уједињења наших области са Русијом, Азовско море поново, како је то било и раније, постати искључиво унутрашње море Руске Федерације“, истакао је Рогов.

Рогов је претходно изјавио да је повратак Запорошке области под контролу Украјине искључен, исто као и преговори са кијевским режимом, и да будућност области може бити само у саставу Русије. Он је додао је да је у ослобођеном делу Запорошке области уведена бивалутна зона, односно да може да се плаћа и у гривнама, и у рубљама.

Раније је посланик Државне думе испред Кримске области Михаил Шеремјет изјавио да је Украјина услед специјалне операције и ослобођења од украјинских националиста Херсонске и јужног дела Запорошке области, фактички изгубила излаз на Азовско море, чиме су срушени планови НАТО-а да се учврсти у тој области посредством формирања војних база.

Друга чета 46. одвојеног стрељачког батаљона жали се председнику на жалосно стање јединица. Снимак њиховог обраћања можете погледати ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА