Најновије

ПОСЛЕДЊЕ РУСКО УПОЗОРЕЊЕ АМЕРИКАНЦИМА: "Наше оружане снаге ће предузети неопходне кораке против..."

Русија се нада победи здравог разума по питању наводног снабдевања Украјине ракетним оружјем дугог домета из Сједињених Држава, изјавио је Анатолиј Антонов, руски амбасадор у Вашингтону.

Фото: РИА

Према писању америчких медија, америчка администрација може у Кијев пренети МЛРС ХИМАРС и М270 МЛРС, који ће бити опремљени вођеним ракетама М31 ГМЛРС.

Антонов је напоменуо да такве информације треба пажљиво проверити. „У овом тренутку полазимо од изјаве званичног представника Пентагона Џона Кирбија да коначна одлука о овом питању није донета. Надамо се да ће превладати здрав разум и да Вашингтон неће предузети овако провокативан корак“, рекао је Антонов на Телеграм каналу амбасаде.

Амбасадор је напоменуо да је Русија дипломатским каналима у више наврата обавештавала САД да невиђено напумпавање Украјине оружјем значајно повећава ризике од ескалације сукоба.
"Американци су добро свесни да њихове акције одлажу изгледе за постизање мира. Сједињене Државе све дубље улазе у кризу у Украјини. То је бременито непредвидивим последицама по глобалну безбедност", додао је он.

Према речима Антонова , у случају снабдевања таквим оружјем постоји ризик да оно буде постављено близу граница и да ће Украјинци имати прилику да ударе на руске градове.

"Таква ситуација је за нас неприхватљива. Сигуран сам да ће наше оружане снаге предузети неопходне кораке да ресетују способности Оружаних снага Украјине", рекао је руски дипломата.
Према његовом мишљењу, да би што пре окончали сукоб, Вашингтон и Кијев треба да препознају реалност – то би им омогућило да крену напред путем политичког решења и спречило погоршање ситуације на међународном плану.

Портпарол Пентагона Џон Кирби рекао је у петак да САД још нису донеле коначну одлуку о испоруци МЛРС Украјини.

Прес-секретар председника Руске Федерације Дмитриј Песков приметио је да снабдевање Украјине оружјем са Запада не доприноси успеху руско-украјинских преговора и да ће имати негативан ефекат.

Најновије саопштење Дмитрија Медведева можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА