Најновије

ВЕЧЕРЊИ ИЗВЕШТАЈ СА БОРБЕНИХ ЛИНИЈА: Од бомбардовања Доњецка до очаја међу страним плаћеницима (ВИДЕО)

Настављају се борбе дуж целог донбаског фронта: од Харкова до Николајева. Након ослобађања Лимана, све очи су упрте у Северодоњецк. Иако је чеченски лидер Рамзан Кадиров саопштио да је град заузет, стижу информације да је руска војска ушла у град и да су борбе и даље у току.

Фото: РИА

Снаге Народне милиције Луганске народне републике су, уз подршку руске војске, учврстиле своје положаје на ободу града Северодоњецка у Донбасу, преноси репортер Спутњика са лица места.

Такође се наводи и да је сада цео град под контролом снага ЛНР.

Како тврди, украјински војници сада гранатирају стамбене четврти које су недавно сами напустили.

Народна милиција Доњецке Народне републике тврди да је за протекла 24 часа ликвидирала 43 украјинских екстремиста, као и да је уништила један украјински тенк и два оклопна возила. Поред тога, уништена су и два положаја одакле се вршило гранатирање Донбаса и где су биле размештене хаубице Д-30 калибра 122 милиметра.

Такође се наводи и да је једна самоходна хаубица „Акација“ калибра 152 милиметра конфискована, као и једно оклопно транспортно возило.

Украјинске снаге су два пута у току данашњег дана гранатирали Доњецк испаливши гранате крупног калибра, саопштио је Центар за контролу примирја. Како се наводи, испаљене су пет гранате калибра 120 милиметара и пет калибра 122 милиметра. За сада нема информација о евентуалним жртвама.

Страни плаћеници који се боре на страни кијевског режима суочили су се са недостатком наоружања и опреме, као и са лошом информисаношћу на територији Украјине, пише Вашингтон пост позивајући се на плаћенике-повратнике.

„Борци из САД и других земаља испричали су о потпуној супротности њихових очекивања у Украјини у односу на то шта су преживели. Присетили су се како су се борили без неопходне опреме и наоружања. Сада се двоуме да ли да се врате. Неки то и намеравају, а остали су видели смрт својих другова и одлучили – што је много, много је“, наводи се у чланку. 

Како туче руска хаубица “Малка” погледајте ОВДЕ.

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА