Најновије

РУСКА ВОЈСКУ ХВАЛЕ ЧАК И НЕМЦИ: Прегруписавање ради затварања и уништења северног донбаског „котла“

У том „котлу“ ће се наћи све украјинске јединице које држе Лисичанск, Соледар, Бахмут, Славјанск и Краматорск, а то је 40-60 хиљада војнике кијевске постмајданске хунте.

Руска војска приводи крају прегруписање свих снага за коначно затварање у „котао“ главнине украјинских трупа на „донбаском фронту“.

Чим то буде завршено – а биће за дан или два – руске јединице које нападају из правца Изјума и од Лимана наставиће да надиру на југ са задатком да се споје са „својима“ који са стране Попасне потискују Украјинце или заобилазе њихове утврђене линије и напредују на север.

У „северном котлу“ тако ће се наћи све украјинске јединице којих према проценама има 40-60 хиљада.     

Да би олакшали положај својих око којих се „котао“ затвара, Украјинци су покушали да изведу напад на Херсонску област која је не само под контролом Руса него се и убрзано укључује у економски и социјални систем Руске Федерације. Напали су код насеља Давидов Брод, снагама једног батаљона. Руси су им створили илузију да успешно напредују, а увукли су их у клопку.

Успехе руске војске сада већ признају и у Немачкој.

Професор Федералног универзитета Бундесвера у Минхену (у саставу је немачких оружаних снага) Карло Масала оценио је да је Москва постигла озбиљне успехе током специјалне операције у Украјини. По његовом мишљењу, Русија је почела да успешно концентришуе трупе у одређеним областима.

 „Сада за председника Русије, нагласио је Масала, све иде добро и њему једноставно није потребно да ступа у било какве преговоре са Украјином“.

Немачки генерал у пензији Роланд Катер је категоричан: „Треба очекивати нове руске успехе у Донбасу“.

Више о томе како је Израел упозорио своје грађане да не путују у Турску ОВДЕ.

Извор: Факти

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА