Најновије

БУРНА НОЋ НА ФРОНТУ: Елиминисано 310 украјинских војника, уништена 53 комада технике, оборено 9 дронова...

Оружане снаге Руске Федерације настављају специјалну војну операцију у Украјини. Јутарњи извештај са ратишта у Украјини дао је генерал-мајор Игор Конашенков.

Фото: Министарство одбране Русије

- Ваздушно и поморско оружје далеког домета уништило је шест вучних електричних подстаница у рејонима железничких станица Подборци, Лавов, Волонец, Тимково и Пјатихатка, преко којих је украјинска група трупа у Донбасу снабдевана оружјем и муницијом коју производе Сједињене Државе и европске земље, казао је Конашенков.

Он је додао и да су високопрецизним ракетама испаљеним са авиона руских Ваздушно-космичких снага уништени: лансер тактичког ракетног система Точка-У у рејону Нова Дмитровка, у рејонима насеља Санџеика, Крисино и Волњанск, три локатора за осветљавање и навођење система ПВО С-300, као и у рејону Новоалександровка, складиште муниције и девет рејона концентрације људства и војне технике.

У извештају је наведено и да је Оперативно-тактичка и војна авијација Ваздушно-космичких снага Русије током ноћи погодила: четрдесетак војних објеката Украјине. Међу њима: понтонски прелаз код села Протопоповка, четири складишта муниције и ракетног и артиљеријског наоружања, као и 34 подручја концентрације људства и украјинске војне технике.

- Ракетне снаге су погодиле два командна места Оружаних снага Украјине, батерију вишецевних ракетних система БМ-21 Град, батерију самоходних артиљеријских оруђа 2С1 Гвоздика, батерију хаубица Д-30, као и четири подручја концентрације људства и војне технике - казао је Конашенков.

Генерал је навео и да су артиљеријске јединице погодиле 16 командних места, два складишта горива и мазива, као и 476 упоришта нацистичких јединица, подручја концентрације људства и војне технике. У тим нападима елиминисано је до 310 војника и 53 јединице војне технике.

- Руски системи противваздушне одбране уништили су девет украјинских беспилотних летелица у областима насеља Изјум, Тополноје, Мала Камишеваха, Руски Тишки, Бражковка у Харковској области, Зелени Гај у Николајевској области и Новокраснианка у Народној Републици Луганску, као и у области Александровка у Харковској области „Бајрактар-ТБ2“ - казао је Конашенков и додао да су четири ракете вишецевног ракетног система „смерч“ оборене у ваздуху у близини села Великаја Камишевакха.

Укупно, од почетка специјалне војне операције, уништено је: 146 авиона, 112 хеликоптера, 706 беспилотних летелица, 287 противваздушних ракетних система, 2.807 тенкова и других оклопних борбених возила, 321 инсталација вишеструког лансирања ракетних система, 1.279 артиљеријских топова и минобацача, као и 2.609 јединица специјалних војних возила.

Украјинац, који се борио у редовима Десног сектора (против чијих припадника је у Русији покренут кривични поступак), испричао је зашто је дезертирао. Видео можете погледати ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА