Најновије

ОБОРЕНА ТРИ УКРАЈИНСКА АВИОНА: Пали Су-24, Су-27 и Си -25 и 14 дронова!

Руска противваздушна одбрана оборила је три украјинска авиона Су-24, Су-27 и Су-25, као и 14 беспилотних летелица, саопштио је портпарол Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков на јутарњем брифингу.

Фото: Јутјуб

У подручју Кировгорода уништена је авионска техника на војном аеродром Канатово, складиште муниције у Николајеву, а у подручју Жовтњева складиште горива.

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су били изложени малтретирању и геноциду од стране режима у Кијеву осам година“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Како је саопштило Министарство одбране РФ, Оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе, а 25. марта су извршиле главне задатке прве етапе – значајно су смањиле борбени потенцијал Украјине. Главни циљ у руском војном ресору назван је ослобођење Донбаса.

Министарство одбране Русије приказало је снимак ноћног напада јуришних хеликоптера Ка-52 Алигатор на командно место и положаје оружаних снага Украјине који можете погледати ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА