Најновије

"ЛОШЕ ЈЕ ЗВУЧАО, АЛИ НЕЋЕ СЕ ПРЕДАТИ!" Огласила се жена команданта Азова који је у челичани, ево шта јој је рекао!

Челичана Азовстаљ се данима налази усред активне ратне зоне.

Фото: Јутјуб

Украјински борци који пружају отпор руским снагама у тунелима испод челичане у Маријупољу одбијају да се предају упркос жестоким руским нападима, преноси Скај њуз, додајући да се борбе у последњем упоришту украјинских бранилаца у разореном граду интензивирају.

"Неће се предати, надају се чуду"

"Неће се предати. Надају се чуду", рекла је за Скај њуз телефоном Катарина Прокопенко, супруга команданта пука Азов Дениса Прокопенка, који се налази у Азовстаљу. Каже да се чула с њим телефоном и да јој је муж рекао да ће је волети заувек.

"Лудим због тога. Звучало је као да се опрашта од мене", рекла је Прокопенко. Верује се да се у тунелима испод Азовстаља још налази око 2.000 украјинских бораца.

Подсетимо, већ данима се челичана Азовстаљ налази усред активне ратне зоне као и није познато колико још цивила чека да буде спасено. У четвртак украјински председник Володимир Зеленски рекао је да су 344 особе евакуисане из Маријупоља.

Русија је рекла да ће отворити коридоре за евакуацију из фабрике Азовстаљ, али украјински командант унутар фабрике каже да су Руси прекршили обећање док се жестока борба наставља.

Члан неонацистичке банде Азов, који делује као лекар, смештен у подрумима мариупољског погона Азовстал, рекао је да људи умиру од гнојних рана. Снимак можете погледати ОВДЕ.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА