Најновије

УКРАЈИНА НА ПУТУ ГУБИТКА ДРЖАВНОСТИ: Пољска прогласила поделу земље

Пољаци су прогласили поделу Украјине, изјавио је ба Телеграму заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев. Тако је одговорио на речи пољског председника Анджеја Дуде, који је рекао да у блиској будућности неће бити границе између Пољске и Украјине и да ће народи две државе „моћи да живе заједно на овој земљи”.

Пољска (Фото: Pixabay)

Према речима Медведева, Дуда је одабрао адекватан повод за такву изјаву - Дан државног устава. „Западна Украјина ће бити добродошла аквизиција за Пољску, која је гладна повратка својих земаља. Наравно, под велом лепих речи о вечном братству“, нагласио је Медведев.

Заменик председника Савета безбедности Русије је додао да ово „измишљено братство” Украјинцима неће донети ништа осим коначног губитка њихове државности.

Дуда је раније рекао да Пољска тренутно чини све да помогне Украјини да одбије „руску агресију“. „Неће више бити граница између наших земаља – Пољске и Украјине. Да заједно живимо на овој земљи, заједно градимо и обнављамо нашу заједничку срећу и заједничку снагу, која ће нам омогућити да одбијемо сваку опасност или сваку могућу претњу“, изјавио је пољски председник.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је рекао да би Пољска могла да угрози територијални интегритет Украјине. Он је скренуо пажњу да реторика ове земље одавно није пријатељска, али да је последњих месеци постала непријатељска.

Нови снимак из Мариупоља погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА