Најновије

ВУЧИЋ: Запад ће због Путина тражити да Србија брзо призна Косово

Председник Александар Вучић је навео да због свега онога што данас постоји као светски сукоб, где желе потпуни обрачун са Путином и Русима и "шта год говорили на Западу, они знају да тврдња о правном прецеденту није наивна".

Александар Вучић (Фото: Председништво Србије)

"Путин бранећи своје потезе је повукао аргумент који није лаган. И без обзира што ће на западу рећи да није исто, и ми ћемо рећи да није исто, Путин је рекао да је на Криму спроведен референдум, исто то и у ДНР и ЛНР, можда и на Херсону", казао је председник Србије.

Вучић додаје да се Путин позива на то да спречава хуманитарну катастрофу и геноцид, исто оно што је радио и Запад.

"Сада ми долазимо у највећи проблем, зато што ће цео запад како би ускратио аргумент Путину, тражити од Србије да брзо призна Косово, како би показали Путину да то није случај. Јел ако се то деси онда више нема правног преседана. Зато ћемо се налазити под највећим притисцима сада, како би рекли да Косово није исто што се дешава у Украјини", казао је он.

Председник каже да су му сви европски лидери који су причали са Путином рекли да је руски председник инсистирао на питању Косова.

"Не мислим да ће Русија признати Косово. Ми ћемо бити под огромним притиском, желим да људи то знају, и да разумеју да ће притисак бити огроман. То постаје несносно. Постоји само мали број земаља који жели нормализацију Београда и Приштине, што је био и циљ дијалога".

Како је Украјина девастирала амерички арсенал, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА