Најновије

КОЛИКО КОШТА НАРУЧЕНО УБИСТВО У СРБИЈИ, СУМА ЈЕ ЗА НЕВЕРИЦУ?! Ево колико је плаћено убици!

Верује се да убица на тротинету Жижића није ни познавао, већ да је унајмљен да изврши ликвидацију.

Фото: Јутјуб

Двадесетједногодишњи Краљевчанин Стефан М, који је ухапшен због сумње да је извршио ликвидацију власника кафића "Ритуал" Луке Жижића (37) у Новом Београду, само је егзекутор, а потрага за налогодавцем овог злочина још траје.

Њему је за убиство Жижића плаћено свега неколико хиљада евра, а посредник између њега и налогодавца му је обезбедио "штек стан" у Краљеву у ком се крио до хапшења, сазнаје Блиц.

Како се сазнаје, у стану ухапшеног Краљевчанина пронађена је дрога и неколико хиљада евра, а како се верује то је новац који му је исплаћен за ликвидацију власника кафића.

Да је само егзекутор који је био унајмљен да изврши злочин било је јасно чим је откривено ко је. У питању је младић који иза себе има само неколико кривичних дела - крађе, диловање дроге, напад на службено лице, крађу возила, наношење тешких телесних повреда. Верује се да он Жижића није ни познавао, већ да је унајмљен да изврши ликвидацију.

Ко је налогодавац злочина, то за сада није познато. Проверава се да ли је у питању "веза из Црне Горе" одакле је Жижић родом. У Београду, према до сада познатим информацијама, Жижић није имао никакве везе са криминалом - држао је локални кафић са братом и време најчешће проводио у њему.

Управо ту локацију и убица је изабрао за извршење злочина. Кобног дана, како се сумња, Милашиновић је више пута на електричном тротинету прошао крај кафића у ком је Лука седео са братом, кумом и пријатељима.

У једном тренутку тротинет је сакрио у жбуње, а он је у радном оделу и са маском на лицу ушао у локал и затражио да оде до тоалета. Пар секунди касније изашао је са рукавицама на рукама и пиштољем и запуцао право у Жижића.

Изрешетани младић пао је мртав, док су његов брат, кум и пријатељи скочили на убицу, отели му оружје, скинули рукавице и почели да га туку.

Цео злочин, а потом и окршај снимиле су сигурносне камере. Међутим у једном тренутку, искористивши моменат док су пријатељи смиривали брата убијеног, убица је, иако сав крвав, устао и побегао. Узео је електрични тротинет и побегао у правцу Саве.

Како је одатле побегао до Краљева, и ко му је у томе помогао још је предмет истраге. Али према незваничним информацијама, власник "штек стана" није ни знао ко се у њему скрива. Њега је наводно позвао један познаник и питао га да ли му је стан слободан да се ту његов пријатељ "склони на пар дана".

Управо у овом "штек стану" полиција је пронашла пуцача, који је идентификован на основу снимака с камера, али и бројних ДНК трагова који су остали на месту злочина.

У стану је пронађена дрога и неколико хиљада евра.

Осумњичени је у петак саслушан, међутим одлучио је да се брани ћутањем. затражен је његов притвор због страха од бекства, понављања кривичног дела, утицаја на сведоке и узнемирења јавности.

Извор: Курир/Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА