Најновије

КОНАШЕНКОВ ИЗНЕО ПОДАТКЕ: Ово су најновији детаљи са фронта!

Системи за противваздушну одбрану Русије су у области Змијског острва оборили три украјинске беспилотне летелице, укључујући два „Бајрактара ​​ТБ2“, саопштио је портпарол Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.

Фото: mil.ru

Он је истакао да су у области насеља Арциз у Одеској области високопрецизним ракетама „оникс“ обалског ракетног система „бастион“ уништени украјински хеликоптери.

Ваздушно-космичке снаге Русије су током ноћи високопрецизиним ракетама уништиле два командна пункта и украјинску батерију вишецевних ракетних система „град“ у рејону насеља Попасна, у рејону ​​Лисичанска 18 области концентрисања људства и војне технике, у области Золотог радарску станицу за противбатеријску борбу америчке производње, додао је Конашенков.

Оперативно-тактичка и војна авијација извела је нападе на 52 подручја концентрисања људства и војне технике, као и складиште муниције у зони насеља Глухов.

Ракетне трупе и јединице артиљерије погодиле су осам командних места, 26 артиљеријских јединица на ватреним положајима, као и 211 рејона концентрисања људства и војне технике, додао је он.

У нападима је уништено до 350 припадника украјинских снага, а онеспособљено је 56 јединица војне технике.

Конашенков је нагласио да су у области Богодухова уништена четири украјинска вишецевна ракетна система „смерч“ и један лансер противваздушног ракетног система С-300.

Према његовим речима, руски ПВО системи су током ноћи оборили три авиона украјинског ратног ваздухопловства, и то: два авиона Миг-29 у рејону Иверско и Новодонецко у ДНР, као и један Су-25 у рејону Погоновке у Харковској области.

Осим тога, оборено је 12 украјинских беспилотних летелица у ваздуху у областима насеља Балаклеја, Шијковка, Гоптовка, Цуповка, Мали и Велики Проход у Харковској области, Каменка у Черкаској области, Брјанка и Авдејевка у Доњецкој Народној Републици, Павловка у Луганској Народној Републици.
 
Портпарол је додао да су у рејонима насеља Изјум и Снежковка пресретнуте три ракете ракетног система „смерч“.
 
Од почетка специјалне војне операције у Украјини уништено је 160 авиона, 118 хеликоптера, 783 беспилотне летелице, 299 противваздушних ракетних система, 2.949 тенкова и других борбених оклопних возила, 342 вишецевна ракетна система, 1.423 јединице артиљеријског оруђа и минобацача и 2.769 јединица специјалних војних возила, закључио је Конашенков.

Оружане снаге Украјине су 9. маја, на Дан победе, починиле још један злочин: украјински нацисти су са Точком-У напали стамбено насеље у ЛНР. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА