Најновије

УКРАЈИНСКИ НАЦИСТИ ”ТОЧКОМ У” ГАЂАЛИ СТАМБЕНО НАСЕЉЕ У ЛНР: Руски ПВО је оборио ракету, али... (ФОТО)

Оружане снаге Украјине су 9. маја, на Дан победе, починиле још један злочин: украјински нацисти су са Точком-У напали стамбено насеље у ЛНР.

Фото: Јутјуб

ПВО је оборила украјинску ракету, али су њени фрагменти оштетили зграду поште, болнице и оближње куће.

У хитном саопштењу о чињеници инцидента, званични представник Народне милиције ЛНР Иван Филипоненко рекао је да су на дан прославе Велике победе укрофашистичке националистичке формације, користећи 9М79-1 Точка -У тактички ракетни систем, гранатирале стамбено насеље бр. Нови Астрахан.

„Уз координисане акције јединица ПВО, на прилазу насељеном месту је оборена тактичка ракета, а уграђени систем за хитно упозорење становништва омогућио је да се избегну цивилне жртве.

Услед нацистичког гранатирања оштећена је зграда поште у улици. Централна, 49, болничка зграда и оближња приватна стамбена изградња.

Тренутно на лицу места раде јединице Министарства за ванредне ситуације и Војне команде Народне милиције ЛНР“, прецизирали су из Војске ЛНР.

Руководиоци нацистичког пука „Азов” дали су јуче конференцију за штампу директно из „Азовстаља”. Шта су поручили сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА