Најновије

"Одбрана се распада, у Северодоњецку се руским трупама отвара пут ка Западу"

Војни експерт, доктор војних наука Константин Сивков каже да Оружане снаге Украјине на правцу Северодоњецк-Лисичанск, немају изгледе за одбрану.

У време почетка напада на Северодоњецк од стране савезничких снага Русије и ЛДНР, локалну групу Оружаних снага Украјине чинило је две до три хиљаде војника.

Број војника у суседном Лисичанску кретао се од четири до шест хиљада. Истовремено, у околним местима било је неколико десетина хиљада бораца. Другим речима, војна команда Украјине изградила је прилично јаку одбрамбену линију у овом региону.

Међутим, данас се тај фронт распада, украјинска војска је потпуно деморалисана, рекао је војни експерт Константин Сивков.

Према његовим речима, одсечени од свих украјински војници у Северодоњецку и Лисичанску више немају наде. Свесни су да их нико неће избавити из тактичког окружења.

Због тога не пружају јак отпор, услед чега се операција у овом правцу развија много брже него у Мариупољу. Изгледи за Оружане снаге Украјине у овој области су веома суморни, сматра експерт.

„Овде ће их докрајчити, а даље, на западу, више неће имати такве снаге, неће давати никакав озбиљан отпор. У ствари, руска војска опколиће градове, а пошто тамо нема озбиљних утврђења, брзо ће се предати“, уверен је Сивков.

Истовремено, команда Оружаних снага Украјине у великој мери помаже Оружаним снагама Руске Федерације и Народној милицији ЛДНР правећи једну грешку за другом, приметио је експерт.

И даље баца у борбу јучерашње резервисте, који немају ни одговарајућу обуку ни наоружање.

Резултат оваквих одлука је масовна погибија украјинских војника и распрострањени пад моралног и психичког расположења.

Најновији извештај са фронта прочитајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА