Најновије

СЕВЕРОДОЊЕЦК САМО ШТО НИЈЕ ПАО: Пушилин демантовао гласине да је рањен; Украјинци не престају са бомбардовањем

Сва пажња је усмерена у ослобађање последња два града Луганске Народне Републике – Северодоњецка и Лисичанска.

Лидер Доњецке Народне Републике Денис Пушилин демантовао је гласине о свом рањавању, које су пренели украјински медији.

„Све је у реду. Губернатор Санкт Петербурга и ја смо данас били у Маријупољу. Потписано је братимљење између Маријупоља и Санкт Петербурга. Александар Дмитријевич (Беглов) и ја се осећамо сасвим добро“, рекао је Пушилин за РТ.

Раније је украјинска телевизија ТСН, позивајући се на саветника министра унутрашњих послова Виктора Андрусива, саопштио да је Пушилин наводно рањен у Лиману.

Украјински војници су у 16.50 гађали Кировски округ Макејевке у Доњецкој Народној Републици, испаливши осам граната калибра 122 мм.

У саопштењу се додаје да су украјинске трупе поново гранатирале Горловку у ДНР, испаливши 20 ракета из ракетних система „Град“.

УКС је гранатирала и Јасиновату и Петровску област Доњецка, испаливши 13 пројектила калибра 122 милиметра, саопштило је Представништво Доњецке Народне Републике у Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре.

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров рекао је да су украјинске снаге око 300 цивила прогнале у индустријску зону Северодоњецка, где је данас одјекнула експлозија.

Према његовим речима, информације о злочинима украјинских националистичких батаљона на територији индустријске зоне Северодоњецка пренео је украјински ратни заробљеник, познат по звучним надимком „Бандера“.

„Смем да претпоставим да милитанти планирају да искористе цивиле као живи штит. Такође, према уверавањима заробљеног, у том правцу су превезени сандуци с експлозивним супстанцама. Експлозија која је данас одјекнула, према претпоставкама заробљеника, могла је да се догоди управо тамо. Од свег срца се надамо, наравно, да није тако“, написао је Кадиров на Телеграм каналу.

Фото: РИА

У међувремуну шеф Комитета Државне думе Русије за одбрану Андреј Картаполов дао је изјаву:

„Практично су потпуно ослобођене територије Доњецке и Луганске Народне Републике. Завршава се чишћење Северодоњецка. Мислим да ће ускоро цела територија Донбаса бити очишћена од преосталих украјинских оружаних формација“.

Према његовим речима, специјална војна операција у Украјини тече по плану.

Ко је данас ускраћен за руски гас можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА