Најновије

Додик се обратио јавности и изнео детаље састанка у Бриселу (ВИДЕО)

Српски члан Председништва БиХ и лидер СНСД-а Милорад Додик поновио је данас да на састанку лидера парламентарних странака у БиХ са председником Европског савета Шарлом Мишелом у Бриселу ништа није потписано, али да је начелно договорено како деловати након избора у БиХ.

Фото: РИА

"Мој наступ у Бриселу, као и наступ лидера Социјалистичке партије и Уједињене Српске Петра Ђокића и Ненада Стевандића је био јединствен, координиран и јасан", рекао је Додик на конференцији за новинаре са Ђокићем и Стевандићем.

Он је објаснио да је документ који је предложен по доласку у Брисел био пун нетачних информација, преноси РТРС.

"Видело се да су га писали муслимани из канцеларије ЕУ у Сарајеву. Много је било мистерија око тога како ће се састанак одржати и неколико пута је мењан и његов формат", рекао је Додик.

Он је оценио да је значајно што је уклоњено 14 приоритета Мишљења Европске комисије као услов за кандидатуру, и да је то добро да се олакша добијање кандидатског статуса.

Истакао је да је битно да су сачувана дејтонска овлашћења РС, да није дат значај пресудама Уставног суда БиХ јер ће се о земљишту и имовини разговарати као и до сада, преносе Независне новине.

Додик је Истакао је да није било јединства из Српске и оптужио лидера Партије демократског прогреса (ПДП) Бранислава Бореновића, да је у Брисел ишао да одрржи предизборну кампању, али је казао да је његов наступ доживео фијаско.

Он је оценио да је лидер ДНС-а Ненад Нешић је био у својим дискусијама коректан.

Додик је захвалио председнику Европског савета Шарл Мишелу и комесару Жозепу Борељу и њиховим сарадницима на организовању састанка.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА