Најновије

ПОЗНАТИ АМЕРИКАНАЦ ОБЈАСНИО СВЕ О РАТУ У УКРАЈИНИ: ”Проклета Америка!” (ВИДЕО)

Амерички ММА борац Џеф Монсон, који има и руско држављанство, испричао је пред камерама како је заправо почео рат у Украјини.

Фото: Јутјуб

„Доњецк и Луганск већ осам година гађају гранатама које је послала проклета Америка“, каже он.

Он каже да се у Америци шири прича да је Русија без разлога напала Украјину и започела овај рат пре пар месеци, и додаје да је, заправо, овај рат траје већ осам година.

„Можда се то што је Украјина свакодневно гађала цивиле убијајући хиљаде људи, није сматрало ратом, зато што је Америка била саучесник убијања невиних људи? Био сам у Донбасу десетак пута од 2016. године. И сваки пут сам видео како ујутру у зору лете мине и падају на цивилне објекте – на тржне центре, школе, болнице, аеродром, стамбене зграде. О томе нећете чути у медијима, а то траје већ осам година“.

Монсон каже и да се руска армија се тренутно налази у тим регионима, у Доњецку и Луганску и да она ослобађа ове људе од Украјине.

„Да, рекао сам „ослобађа“. У источним деловима Луганске и Доњецке области људи први пут за осам година више не морају да се боје бомбардовања“.

 

На страни Украјине ратује 20.000 страних бораца, изјавио је у интервјуу за Скај њуз грузијски командант Мамука Мамуашвили, који такође учествује у непријатељствима у Украјини у саставу страних трупа. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА