Најновије

"РУСИ СУ ЗНАЛИ ГДЕ ДА ГРАНАТИРАЈУ": Положаје одавали Украјинци

Бивши Градоначелник Мариупоља Вадим Бојченко оптужио је, издајнике у украјинским редовима да су руским снагама пренели виталне информације током бомбардовања.

Бојченко, који је напустио Мариујпољ, рекао је за Би-Би-Си да је уништавање критичне градске инфраструктуре, укључујући снабдевање електричном енергијом, било добро координисано јер су „издајници Русији дали координате“.

 

Толико их је народ волео да су имали гомилу издајника

 

„Знали су где да гранатирају. Било је много издајника који су давали координате. Све што смо имали, све што се сматра критичном инфраструктуром града, уништено је у првих седам дана“, казао је бивши градоналчелник Маријупоља.

Он је навео да у граду постоји 15 извора напајања и да ни он као градоначелник није знао где се сви налазе, пренео је британски лист „Гардијан“.

„А они су знали и за недељу дана уништили су свих 15. Град је остао без светлости“, истакао је Бојченко.

 

„Ситуација је катастрофална“


Он је оптужио посланике градског већа из проруске странке Опозициона платформа – За живот, који сада владају градом под руском окупацијом да су издајници.

Бојченко је, такође, рекао да је више од 100.000 људи и даље заробљено у граду, који је окупирала Русија и у коме немају чисту воду, храну, струју и лекове.

„Ситуација у Мариупољу је катастрофална“, казао је он и додао да се много лешева и даље налази под рушевинама и да ће према наводима лекарима, ово лето у граду бити ужасно и да може да однесе хиљаде живота.

Шта се спрема сутра у вези фабрике “АЗОТ” прочитајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА