Најновије

СНИМЦИ ЖЕСТОКИХ БОРБИ У ФАБРИЦИ "АЗОТ": Припадници "Међународне легије" трпе велике губитке (ВИДЕО)

На друштвеним мрежама појавио се видео снимак за који украјински извори наводе да потиче из индустријске зоне око фабрике Азот у Северодоњецку и да су на њему "страни добровољци који се боре у украјинским редовима"

Милитант који је објавио овај видео тврди да имају "значајне губитке" у својим редовима, а на снимку се у више наврата чује енглески језик. 

Иначе, реч је о о жестоком окршају руских и снага Украјине у овом индустријском комплексу, а цела ситуација подсећа на драму која се месецима одигравала у металуршком комплеску "Азовстаљ" у Маријупољу која се завршила предајом украјинских снага.

Регионални гувернер Сергеј Гајдај изјавио је да је немогуц́е евакуисати људе из фабрике Азот, наводећи да је у прихватилиштима 568 особа, међу којима 38 деце.

Истовремено, према Гајдају, сам Северодоњецк није блокиран, постоје комуникације са градом.

Раније је руско Министарство одбране саопштило да је понудило украјинској војсци која брани Азот да се преда, а да цивили напусте хуманитарним коридором и оду у Сватово, на територију коју контролише ЛНР. Међутим, украјинска страна није одговорила на овај предлог и до евакуације није дошло.

Реакцију Пескова након одлуке Европске комисије о кандидатури Украјине прочитајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА