Најновије

Артиљерија „Храбри“ разбила грузијске плаћенике (ВИДЕО)

Извиђање групе „О” руске армије потврдило је да је одред „Грузинска легија” претрпео губитке, да је деморалисан и уклоњен са положаја.

Фото: Јутјуб

Одред је деловао северозападно од села Мирнаја Долина у правцу Лисичанск. Ватра руске артиљерије показала се тако моћним аргументом „за мир“ да сада Грузијску легију замењује чета 4. бригаде украјинске националне гарде из Лисичанска.

Није тајна да страни плаћеници који долазе у Украјину да додатно зараде сада или масовно беже назад или уништени или заробљени.

Њихова очекивања била су да ће прошетати са добијеним новцем на руске војнике. Али испоставило се да је стварност потпуно другачија. Улогу плена у лову сада обављају сами. Ракетни и артиљеријски удари често не дозвољавају ни приближавање линији додира. Смрт сустиже стране плаћенике на десетине километара од прве линије фронта.

Тако су обавештајци групе „О“ руске војске потврдили да је одред Грузијске легије, који је деловао у Дубовой Роще на северозападу Мирнаја Долине, претрпео губитке од артиљеријске ватре, деморалисан и уклоњен са положаја и да га сада замењује 4. бригаде народне гарде Украјине из Лисичанска.

Ово нису први губици грузијских плаћеника. Раније су ковчези са телима убијених милитаната већ били допремљени авионом из Варшаве у Тбилиси.

Вреди подсетити да су плаћеници из грузијске легије криви за стрељање рањених руских војника у области Харков.

Како из Кијева потврђују да је ситуација изузетно тешка прочитајте ОВДЕ.

Извор: rusvena.su

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА