Најновије

МОСКВА ЗАПРЕТИЛА: Ако ЕУ хитно не реши безобразлук Литваније, решићемо га ми

Ако Европска унија не исправи ситуацију са транспортном блокадом Калињинграда, сама ће се одрећи докумената за Руску Федерацију о чланству Литваније у ЕУ и у том случају Москва ће имати „слободне руке“ да реши проблем на било који начин, рекао је Андреј Климов, председник Комитета за заштиту државног суверенитета Савета Федерације.

Фото: Јутјуб

„Европска унија, ако одмах не исправи безобразлук Виљнуса, сама ће за нас дезавуисати легитимност свих докумената о чланству Литваније у ЕУ и одрешиће нам руке да решимо транзитни проблем Калињинграда који је створила Литванија на било који начин који изаберемо“, написао је политичар на свом Телеграм каналу.

Он је напоменуо да је Литванија, поводом 20. годишњице „Заједничке изјаве о транзиту између Калињинградске области и остатка Руске Федерације“ између Русије и Европске уније, одлучила да једнострано заустави скоро половину терета који пролази железницом кроз земљу у калињинградском правцу.

„Тиме је Вилњус избацио фотељу на којој седи свих ових година као држава чланица ЕУ“, написао је сенатор.

Подсетимо, Литванске железнице обавестиле су Калињинградске железнице да од 18. јуна обустављају транзит одређене робе која је под санкцијама ЕУ. 

Бивши потпуковник Службе безбедности Украјине Василиј Прозоров је специјално за Спутњик открио детаље о тајном затвору „библиотеци“ на аеродрому у Маријупољу у коме су украјинске снаге у периоду 2014-2015. године држале и мучиле припаднике Доњецке Народне Републике и полиције. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА