Најновије

КОНТРАНАПАД УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ: Пажња снага ЛНР и ДНР била усмерена у другом правцу

Оружане снаге Украјине покренуле су локални контранапад код Угљедара. Покушали су да заузму село Павловку. За одбијање контранапада коришћена је авијација, пише руски портал ANNA-NEWS.

Украјинска војска (Фото: flickr)

Јуче, 21. јуна, јединице украјинске армије кренуле су у контранапад у правцу Угљедара. На подручју насеља Павловка дошло је до жестоких сукоба. О овоме је први известио командант специјалне јединице '’Алфа'’ из ДНР, Александар Ходаковски. Он је навео да се украјинска војска повукла.

Према изворима портала ANNA-NEWS, авијација је била укључена у одбијање контранапада. Против украјинских снага радили су хеликоптери Ми-35 и Ка-52, као и јуришни авиони Су-25. На терену се Украјинци суочавају са јединицама армија Русије и ДНР.

Важно је напоменути да Министарство одбране Украјине још није коментарисало извештаје о борбама у овом правцу.

Користећи чињеницу да је главна пажња савезничких снага Русије, ДНР и ЛНР усмерена на операцију у области Лисичанска и Северодоњецка, украјинска команда покушава да изведе контранападе на другим секторима линије фронта. Тиме не само да настоји да постигне тактичке успехе, већ остварује и пребацивање снага Русије,ДНР и ЛНР са најважнијег правца.

Више о збивањима на фронту у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА