Најновије

ТАЈНА МРЕЖА НАТО КОМАНДОСА У УКРАЈИНИ: Десетине специјалаца помаже Кијеву

Тајна мрежа шпијуна и командоса (специјалних снага) Сједињених Држава и њихових савезника помаже Украјини, укључујући и обезбеђивањем обавештајних података, док десетине командоса из низа земаља НАТО-а раде на украјинској територији, објавио је Њујорк тајмс, позивајући се на изворе.

Америчка војска (Фото: US Army)

Према писању листа, који се позива на америчке и европске званичнике, украјинске трупе зависе од помоћи САД и њених савезника, укључујући „скривену мрежу командоса и шпијуна“ који обезбеђују оружје, обавештајне податке и обуку. Напомиње се да се највећи део овог посла обавља ван Украјине, на пример, у базама у Немачкој, Француској и Великој Британији.

Истовремено, на територији Украјине ради „неколико десетина командоса“ из таквих земаља НАТО-а као што су Велика Британија, Француска, Канада и Литванија, наглашава америчка новина, преносе Новости.

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су били изложени геноциду од стране режима у Кијеву осам година“.

Како је саопштило Министарство одбране РФ, од 25. марта Оружане снаге су извршиле главне задатке прве етапе – значајно су смањиле борбени потенцијал Украјине. Главни циљ је ослобођење Донбаса.

Конкретно, Волноваха, стратешки важан регионални центар јужно од Доњецка, као и Мариупољ, највећи град на обали Азовског мора, и Свјатогорск, у којем се налази велики православни манастир са статусом лавре, имају ослобођен у ДНР. У ЛНР је ослобођена скоро цела територија републике, са изузетком града Лисичанск.

О украјинском одбијању уласка у НАТО прочитајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА