Најновије

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ: Кијев покушава да заустави хаотично бекство својих војника из Лисичанска

Лисичанск је град са преко 100.000 становника и сигурно војници кијевске постмајданске хунте који га држе неће капитулирати за два-три дана.

Фото: Јутјуб

Међутим, пашће, како ствари стоје, много брже не само од Мариупоља (борбе трајале три месеца), него и од Попасне и Рубежног. Можда и брже од Северодоњецка, који се налази на другој обали реке Северски Доњец.

Министарство одбране РФ је објавило да украјински војни врх и „команда на терену“ покушавају да „зауставе хаотично бекство својих војника из Лисичанска“.

Мада „хаотично бекство“ није са тиме повезано, навело је да је током борби код Лисичанска 115. механизована бригада украјинске војске неповратно изгубила 80% људства и око 70% опреме једног свог батаљона.

Такође: да је руска војска у борбама око лисичанске рафинерије уништила две диверзантске групе страних најамника (укупно њих 14) међу којима су били и Грузини који су се иживљавали над заробљеним Русима.

Ваздушно-космичке снаге Русије са четири високопрецизне ракете разориле су погоне кијевске корпорације „Артјом“ која производи пројектиле за вишецевне ракетне бацаче.

Више о томе како снаге ЛНР и Русије имају пуну контролу над територијом хемијске фабрике Азот у Северодоњецку прочитајте ОВДЕ.

Извор: Факти

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА