Најновије

РОГОЗИН: НАТО даје украјинској војсци сателитске снимке

Приватни сателитски оператери преносе низове података у НАТО, а алијанса их, заузврат, дели са украјинском војском, рекао је за РИА Новости Дмитриј Рогозин, генерални директор Роскосмоса.

Дмитриј Рогозин (Фото: РИА Новости)

„Информације су доступне из различитих извора. Нисмо у обавези да их саопштавамо, али могу да кажем да све водеће приватне компаније, као што је, на пример, онај исти Максар, сада раде искључиво на формирању јединствених података. облака који НАТО користи за преношење одређених информација украјинским оружаним снагама“, рекао је шеф Роскосмоса.

Он је појаснио да око тога "нема ни најмање сумње".

„У ствари, цео конгломерат приватних и државних орбиталних група сада ради искључиво за нашег непријатеља“, закључио је Рогозин.

Како сазнају дописници РИА Новости, амерички комерцијални сателити фотографисали су Змијско острво у Црном мору неколико дана пре покушаја Украјине да тамо искрца трупе. Поред тога, уређаји су снимили подручје платформи за бушење нафте недељу дана пре него што су погођене.

Исти сателити Максар снимили су рафинерију нафте Новошахтински у Ростовској области три дана пре напада дроном на то предузеће.

Како Украјина за један дан може да заврши рат, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА