Најновије

Шта је Кремљ поручио НАТО-у снимцима Мадрида, Пентагона и Беле куће, Лондона, Париза, Берлина и Брисела?

Руска државна свемирска агенција Роскосмос објавила је данас сателитске снимке Мадрида, Пентагона и Беле куће у Вашингтону, Лондона, Париза, Берлина и Брисела, са координатама локација на којима се налазе, како је наведено, центри одлучивања који подржавају украјинске националисте.

Ракета Сармат (Фото: Јутјуб)

О томе је известила руска агенција РИА Новости, наводећи да је снимке Роскосмоса сачинио сателит "Ресурс-П". Објављени су уочи самита НАТО у Мадриду, који се одржава од данас до четвртка, а приказују слике и коориднате центара за доношење одлука у западним земљама.

"Док ће се представници 30 земаља Алијансе, као и партнери и кандидати, бавити стратешким концептом до 2030. године, 'Роскосмос' објављује сателитске фотографије места одржавања самита и оних 'центара за доношење одлука' који подржавају украјинске националисте", саопштио је Роскосмос.

Фотографије приказују Белу кућу и Пентагон у Вашингтону, конгресни центар ИФЕМА у Мадриду, где ће бити одржан самит НАТО, Министарство одбране Велике Британије, Рајхстаг и канцеларију немачког канцелара у Берлину, као и Јелисејска поља и Јелисејску палату у Паризу, наводи РИА Новости.

Агенција подсећа да је раније руски председник Владимир Путин, говорећи о акцијама украјинских власти, изјавио да је у случају преласка "црвених линија" Русија спремна да нападне западне центре за доношење одлука. Истовремено је одбио да одреди који би догађаји могли да изазову овакву реакцију, али је додао како у Кијеву добро разумеју о чему је реч.

Како су најавили званичници НАТО, на самиту који почиње данас биће размотрена нова стратешка концепција за наредних десет година, у којој ц́е Русија бити означена као главна претња колективној безбедности.

Више о овоме прочитајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА