Најновије

АМЕРИЧКИ ТРАГ У МАРИУПОЉУ: Нови доказ (ФОТО)

Истрошене чауре америчких снајперских метака пронађене су у згради Службе безбедности Украјине у Мариупољу, пишу РИА Новости.

Мариупољ (Фото: РИА Новости)

Укупно има десет метака – девет калибра 308 („Винчестер”) и један – 338 („Лапуа-Магнум”) за снајперске пушке великог домета. великог домета. Пре тога, иста чаура пронађена је на позицији украјинске војске у фабрици Иљич.

У близини су биле кутије са муницијом 308. Винчестер, која има експанзивна зрна. Када овакво зрно уђе у тело, отвара се и изазива озбиљну штету. Ова муниција се појавила крајем 19. века и позната је као „дум-дум“ метак.

Из натписа на кутијама произилази да муницију производи америчка компанија DesertTech и да извоз таквих производа подлеже регулацији Стејт департмента и америчког Министарства трговине.

DesertTech је специјализован за развој и производњу модерних високотехнолошких снајперских пушака великог домета DesertTech HTI, DesertTech SRS-А2, DesertTech MDR и MDRk. За серију SRS-A2 могу се користити управо такви меци, а чауре за њих су пронађене у СБУ.

Ракетирање Кијева погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА