Најновије

Новакова седма круна на Вимблдону

„Надам се да ово место воли и мене. Ово је један од посебних терена. Када год изађем трава није ни начета. Овај турнир има највећу историју. Захвалан сам што сам поново овде”, рекао је најбољи српски тенисер.- Вучић честитао Ђоковићу: Браво мајсторе.

Новак Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Најбољи тенисер на свету Новак Ђоковић освојио је седми пут титулу на Вимблдону, а уједно је стигао до 21. гренд слем трофеја у каријери, пошто је данас у финалу победио Аустралијанца Ника Кирјоса 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3).

Ђоковићу је ово било осмо финале Вимблдона, а четврта узастопна титула на Отвореном првенству Енглеске.

Српски тенисер је само једном поражен у финалу Вимблдона и то 2013. године. Он је у Лондону тријумфовао 2011, 2014, 2015, 2018, 2019. и 2021. године.

Меч је трајао три сата и четири минута. Ово је био трећи међусобни дуел српског и аустралијског тенисера, а први тријумф Ђоковића.

Српски тенисер је наставио победнички низ на Вимблдону на којем није поражен од 2017. године.

Тријумф над Кирјосом била је његова 28. узастопна на Вимблдону. Аустралијски тенисер је изгубио своје прво гренд слем финале.

Ђоковић је у 32. гренд слем финалу стигао до 21. трофеја. Први на листи је Рафаел Надал са 22 освојена гренд слем трофеја. Највише трофеја на Вимблдону има Роџер Федерер, који је тријумфовао осам пута, а потом следе Пит Сампрас и Ђоковић са по седам.

Ђоковић ће од понедељка бити седмопласирани на АТП листи, пошто тенисери нису добили бодове за учешће на овогодишњем Вимблдону због тога што су организатори одлучили да забране наступ руским и белоруским играчима.

Вимблдон се играо за наградни фонд од 40,35 милиона фунти.

Ђоковић је меч почео дуплом сервис грешком, али освојио први гем и стигао до 1:0. Кирјос је дошао до 1:1, али је у овом гему сервирао испод руке што тенисери ретко данас користе.

Српски тенисер је сигурним сервисом поново повео, а Аустралијанац је лако узвратио. Кирјос је у петом гему искористио другу брејк лопту, пошто је Ђоковић направио дуплу сервис грешку и повео 3:2. Кирјос је до краја првог сета одржавао предност од два гема и заслузено је овај део меча за 31 минут добио резултатом 6:4.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА