Најновије

СТИЖЕ НОВИ ТОПЛОТНИ ТАЛАС: Метеоролог најавио - температуре ће ићи и до 40 степени

У Србији ће данас бити сунчано време са температуром до 25 степени и дани који нам долазе биће пријатни, док се поновни долазак топлотних таласа очекује око 15. јула, када ће температура опет расти и изнад 35 степени.

Фото: pixabay.com

Метеоролог Ђорђе Ђурић објавио је нову временску прогнозу и најавио да је могуће чак да жива у термометру дође и до 40. подеока.

- Након веома пријатног освежења, пред нама су веома пријатни и угодни летњи дани, који ће бити претежно сунчани или умерено облачни. Максимална температура у понедељак и у уторак биће и испод просечних вредности и кретаће се у понедељак од 22 до 25, а од уторка од 23 до 27 степени - написао је Ђурић на Фејсбуку.

У среду топло и температуре се враћају на просечне за јул и биће од 26 до 30 степени.

- Од четвртка још топлије, а од петка се очекује нови топлотни талас, тако да ће максималне температуре за следећи викенд бити преко 35 степени, а према данашњим прогнозама око 20. јула се очекује и до 40-41 степен - објавио је метеоролог.

Свежије ноћи и јутра

- Све до четвртка и ноћи и јутра биће свежији и веома угодни за спавање, уз минималне температуре од 10 до 16, понегде чак и испод 10 степени, али се од наредног петка уз топлотни талас поново очекује и дужи низ тропских ноћи, а то су ноћи током којих се минимална температура не спушта испод 20 степени - написао је он и додао:

- Према тренутним прогнозама, наредних 10 до 15 дана не очекују се падавине, а освежење са пљусковима и грмљавином очекује се око 25. јула.

Временска прогноза за наредне дане

У уторак и среду променљиво облачно са сунчаним интервалима и углавном суво, са максималном температуром од 23 до 28 степени.

Затим у већини дана сунчано и све топлије, само се у петак на северу, а у суботу и у осталим крајевима, очекује пролазно наоблачење, понегде са краткотрајном кишом или пљуском са грмљавином, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА