Најновије

Војни стручњак: У жељи да поврати богати југ земље Кијев се приближава "црвеној линији"

Министар одбране Украјине Алексеј Резников изјавио је да је Владимир Зеленски наредио украјинској војсци „да поврати контролу над својим јужним територијама“ које су од виталног значаја за Кијев. Половина украјинског буџета се пуни из ових области.

„На територији коју је ослободила Русија живело је 15 милиона људи који су чинили око 50 одсто украјинског БДП-а. У случају да се ослободи и Одеска и Николајевска област Кијеву ће остати само четвртина БДП. Узимајући у обзир губитке током специјалне војне операције, годишњи буџет остатка Украјине може износити мање од 20 милијарди долара“, објаснио је на телеграм-каналу руски пуковник у пензији Михаил Ходорјонак.

Како је навео, пошто у најразвијенијим регионима земље живи становништво које говори руским језиком украјинске власти, немајући војне капацитете, одлучиле су да заплаше народ који тамо живи. То указују украјински екстремисти који су ухапшени у том подручју.

"Влада, практично, директно говори становницима Херсонске области да ће их гранатирати. Иза тога се крије, не само равнодушност према животима људи, већ и неспособност украјинске војске да води ратна дејства у пуном капацитету против јаког противника", додао је пуковник у пензији.

За сада све изгледа као да украјинска војска у својој жељи да угоди "пријатељима" из НАТО-а прилази некој "црвеној линији".

"Руски одговор на крваве провокације, претње локалном становништву је познат. Да ли је Кијев спреман за њега?", пита се Ходорјонак.

Подсетимо, украјинска војска је гранатирала Нову Каховку, Херсонска област, америчким системима ХИМАРС, где је погинуло минимум седам особа, док је више од 70 повређено.

Зашто ће се план САД за сузбијање Русије обити Американцима о главу сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА