Најновије

АБАЗОВИЋ: Спреман сам да поднесем оставку

У емисији „Начисто“ на ТВ „Вијести“, премијер Црне Горе Дритан Абазовић је истакао да начелно подржава став Председништва Демократске Црне Горе.

Дритан Абазовић (Фото: Јутјуб)

„Хајде да сви пошто морамо да имамо шири консензус око деблокаде правосуђа, Уставног суда… хајде да сви дамо допринос томе и кажемо, добро идемо на нове изборе, владу, реконструкцију или неки други модел. Али пре тога да одрадимо заједнички посао. Ако колеге из Демократа, ако сам добро интерпретирао саопштење ако је то неки пут… спреман сам да поднесем оставку“, рекао је Абазовић.

Поручио је и да „не можемо да одустанемо од онога што је евроатлантска перспектива Црне Горе“.

„Ко год може да се уклопи у тај концепт и да се прилагоди томе више је него добродошао. И сада имамо специфичну ситуацију јер немамо класичну политичку Владу“, казао је премијер.

Каже да је читав политички живот посветио томе да се људи помире.

„То је моја агенда и због тога сам свакодневно изложен медијској хајци од стране квазипортала и људи који имају нешто фашистичко у себи“, рекао је Абазовић.

Додао је и да нико није важнији од Црне Горе, преносе Вијести.

„И ову улогу коју сам прихватио из једне комонтне ситуације у прошлој Влади, прихватио сам да помогнем држави да искорачи и спреман сам опет да било коју жртву поднесем, али да то значи да ће Црна Гора да искорачи“.

На питање да ли је себи ископао „политичку раку“ стављањем на дневни ред Темељни уговор, Абазовић је рекао да у тачки пет споразума о формирању мањинске Владе стоји решавање питања са верским заједницама.

„Свака тачка у овом споразуму је нападнута… Знате која је разлика између 43. и свих претходних влада? Ово није Влада која ће стављати стварти под тепих. Темељни уговор није покренуо Абазовић, покренут је 2012. године и жао ми је што је дочекао Владу која је формирана 2022. године нерешен. Фрустрација у томе што неко 10 година није хтео да реши то питање и сада се појавио неко ко хоће“…

О новој Влади Србије прочитајте ОВДЕ

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА