Најновије

ИЗВЕШТАЈ БРИТАНСКОГ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ О УКРАЈИНИ: Русија тренутно није у стању да то изведе

Руске снаге нису оствариле "никакав значајнији територијални напредак“, саопштило је Министарство одбране Велике Британије, а преноси Гардијан.

У најновијем извештају британске обавештајне службе наводи се да у Донбасу, руске снаге настављају да изводе артиљеријске ударе на широком фронту, праћене, у неким областима, извиђачким нападима малих чета и јединица величине вода.

Министарство одбране је известило и да "оне нису остварили значајнији територијални напредак у последња 72 сата" и у опасности су да "изгубе било какву предност стечену након заузимања Лисичанска".

"Застарела возила, оружје и тактике из совјетског доба, које користе руске снаге, не могу брзо да остваре предност и напредак, осим ако се не користе у огромној маси, што Русија тренутно није у стању да изведе", саопштило је британско министарство.

У извештају британских обавештајаца се још прецизира да, упркос разговорима 13. јула 2022. између делегација Украјине, Русије, Турске и УН о извозу житарица и недавно успешно договореној размени заробљеника, изгледи за шире преговоре о окончању овог сукоба су и даље мали, наводи Гардијан.

Америчко оружје које језапленила руска војска погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА