Најновије

РУСКА АМБАСАДА: Војне авантуре Америке и њених савезника са непоправљивом штетом (ФОТО)

Амбасада Руске Федерације у БиХ саопштила је да војне авантуре САД и њихових савезника и дан данас наносе непоправљиву штету државама и целим регијама, те да су жртве агресије западних земаља у протеклих 20 година претрпеле материјалну штету од најмање 1,5 билиона америчких долара.

САД (Фото: Pixabay)

Из руске Амбасаде су навели да је немогуће остати равнодушан према губицима које је претрпела Савезна Република Југославија као резултат НАТО операције "Савезничка сила" од 24. марта до 10. јуна 1999. године.

- Више од 2.000 цивила, укључујући 88 деце, убиле су земље НАТО-а у 78 дана варварског бомбардовања цивилне инфраструктуре - подсећају из руске Амбасаде.

Напомиње се да је Република Српска била подвргнута сличном међународном безакоњу током операције Алијансе "Намерна сила" од 30. августа до 21. септембра 1995. године.

Из Амбасаде Русије су подсетили да је више од 205.000 цивила погинуло због америчке и савезничке инвазије на Ирак.

"Град Мосул је 2017. године практично збрисан с лица земље бомбардовањем и гранатирањем, а у Сирији је град Рака потпуно уништен", наводи се у саопштењу објављеном на званичној Фејсбук страници Амбасаде.

Улазак снага ДНР у Авдејевку погледајте ОВДЕ.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА