Најновије

ПЈОНГЈАНГ: Украјина нема право да покреће питање суверенитета

Украјина нема право да покреће питање суверенитета након што се придружила "неправедним и незаконитим" акцијама Сједињених Америчких Држава, које су нарушиле суверенитет Северне Кореје, саопштило је данас Министарство спољних послова те земље.

Пјонгјанг /Фото: Јутјуб)

"Украјина нема право да поставља питање или да оспорава наш суверенитет након што се показала неправедном и неправичном када се активно придружила незаконитој и непријатељској политици САД. Наставићемо да јачамо и развијамо пријатељство и сарадњу са свим државама које поштују наш суверенитет и благонаклоно се према нама односе на принципима равноправности, немешања у унутрашње ствари и међусобног поштовања", саопштило је севернокорејско министарство, преноси Ројтерс.

Државни медији Северне Кореје објавили су саопштење министарства након што је та земља званично признала самопроглашене Доњецку и Луганску Народну Републику, које Русија третира као независне државе, преноси Ројтерс.

Украјина је након тог потеза прекинула дипломатске односе са Северном Корејом, оценивши га као покушај подривања њеног суверенитета и територијалног интегритета.

О стању на фронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА